Technische Service

Een goed uitgeruste praktijk beschikt over een steeds groter aantal apparaten en instrumenten. De technische ontwikkeling staat niet stil en in de toekomst neemt het gebruik van complexe medische apparatuur alleen maar verder toe. De ervaren engineers van onze Technische Service verzorgen voor u de levering, installatie en het onderhoud van al uw veterinaire apparatuur. Onze engineers zijn NMi-erkend keurder en daarnaast ISO 9001:2015-gecertificeerd.

 

Jaarlijks onderhoud van uw apparatuur

Omwille van de kwaliteit en levensduur van uw apparatuur, adviseren wij om uw appratuur jaarlijks te laten controleren. Tijdens deze controle wordt er gekeken naar de werking van het apparaat en diverse veiligheidsaspecten. Zo controleren wij de protocollen waarin beschreven staat hoe de gebruiker omgaat met de bewuste appratuur, om de werking van de apparatuur te garanderen.

Een paar voordelen van ons jaarlijks onderhoud:

  • voorkom hiermee onnodige reparaties;
  • waarborg kwaliteitseisen;
  • verzeker u van veilige apparatuur voor de gebruiker.

Indien nodig vervangen wij onderdelen preventief. Dit is vooraf vastgesteld door de fabrikant en wordt bijgehouden door zogenoemde cyclustellers/bedrijfstijdtellers. Controle, onderhoud en reparaties worden uitgevoerd door gecertificeerde technici die in het bezit zijn van het juiste gereedschap om de werkzaamheden uit te kunnen voeren en indien nodig te kalibreren of aan te passen. Kortom geen onnodige kosten met ons jaarlijks onderhoud.

Sluit vandaag nog een serviceovereenkomst met ons af!

  • Onderhoudsinterval wordt door ons bijgehouden;
  • Een afspraak wordt in overleg gemaakt en zal op locatie plaatsvinden;
  • Binnen 48 uur een passende oplossing;
  • Indien nodig gratis leenapparatuur;
  • ontvang per mail het werkrapport met onze aanbevelingen.

Neem contact op met onze collega's
 

Advies op maat met onze Serviceovereenkomst

In de serviceovereenkomst staat beschreven hoe wij samen met u respectievelijk de veiligheid en levensduur van uw apparatuur waarborgen en optimaliseren. Het afsluiten van een serviceovereenkomst heeft de nodige voordelen. Zo wordt door ons de onderhoudsinterval bijgehouden. Nemen wij pro-actief contact met u op om een afspraak op locatie in te plannen. Bij storingen komen wij binnen 48 uur met een passende oplossing. Leenapparatuur wordt bij storingen die niet acuut opgelost kunnen worden meestal gratis aangeboden. Na uitvoer van het jaarlijkse onderhoud ontvangt u van ons een mail met aanbevelingen.

Sluit een serviceovereenkomst af voor jaarlijks onderhoud van bijvoorbeeld uw autoclaaf, tandheelkundige unit of gasanesthesiesysteem. Wij rekenen een vaste prijs per apparaat per jaarlijks bezoek. Hierin verwerkt zitten de voorrijkosten, arbeidskosten en de kosten voor testinstrumenten en kalibratie meetapparatuur. Afhankelijk van het gebruik van de apparatuur worden (te vervangen) onderdelen apart berekend. Uiteraard in overleg met u of uw collega’s.


Neem contact op met onze collega's

Interesse in de Technische service van Brocacef Supplies & Services? Wij helpen u graag verder!

 

Onze serviceovereenkomst voor jaarlijks onderhoud

De autoclaaf, tandheelkundige unit of het gasanesthesiesysteem. Het is waarschijnlijk allemaal veel gebruikte apparatuur in uw praktijk. Voor de levensduur en waarborging van de kwaliteit adviseren wij jaarlijks onderhoud. Hiervoor bieden wij onze serviceovereenkomst. Benieuwd wat wij zoal doen tijdens het (jaarlijks) onderhoud?

Tandheelkunde: Midmark-VetPro, MAI-Ultima

Tandheelkunde is een veelvoorkomende vorm van diergeneeskunde. Daarom is het belangrijk dat u erop kunt vertrouwen dat het apparaat goed functioneert. Tijdens het onderhoud wordt het gehele systeem gecontroleerd. Van een los ultrasoon tandsteenapparaat, een externe compressor tot extra handstukken. Onderdelen worden gereinigd en indien nodig in overleg vervangen.

Ook kijken wij naar de protocollen; hoe wordt er met het apparaat door de gebruiker gewerkt en hoe wordt deze onderhouden. Om vervolgens hierop eventuele aanbevelingen te doen.

Na het onderhoud wordt er een ondertekend onderhoudsprotocol geleverd waarmee u de kwaliteit en betrouwbaarheid kunt aantonen.

Autoclaven: Midmark, Melag

Onderhoud aan de autoclaaf wordt uitgevoerd door onze gecertificeerde technici volgens NEN EN 13060. Zij hebben niet alleen technische kennis van het apparaat maar zijn ook op de hoogte van de manier waarop het instrument moet worden behandeld voor sterilisatie.

Het geheugen van het apparaat wordt door middel van speciale software uitgelezen en storingen in de historie beoordeeld. Eventuele updates kunnen direct worden uitgevoerd in verband met de veiligheidsvoorschriften. Daarna bepalen wij met de gebruiker of onderdelen vervangen moeten worden. Denk daarbij aan een deurring, filters of het overdrukbeveiligingsventiel. Tot slot wordt een aantal testprogramma’s uitgevoerd. Met gekalibreerde meetapparatuur wordt nagegaan of de sensoren een betrouwbare meting geven. Bij deze test wordt ook een Bowie en Dick of Helixtest gebruikt om te controleren of de luchtverdrijving en stoompenetratie in orde is.

Alle bevindingen worden in een onderhoudsprotocol, werkrapport en meetrapporten aan u geleverd om de kwaliteit en betrouwbaarheid aan te kunnen tonen.

Gasanesthesie: Midmark

Bij het onderhoud aan de gasanesthesie wordt gekeken naar de algemene staat van de unit. Er wordt een druktest uitgevoerd om te kijken of en waar er zich lekkages bevinden en of deze verholpen moeten worden. Indien nodig worden er onderdelen gereinigd. Als er onderdelen minder betrouwbaar of defect zijn worden deze in overleg vervangen. Het gehele systeem inclusief de gasafzuiging en de zuurstofgenerator wordt hierbij gecontroleerd.

De verdamper wordt elke 2 jaar vervangen en gereviseerd bij de fabrikant, u kunt dan gebruik maken van een tijdelijke leenverdamper. Als bewijs van goedkeuring ontvangt u een ondertekend rapport.

Onderhoud en reparatie buiten de serviceovereenkomst

Er zijn ook apparaten waar we geen serviceovereenkomsten voor afsluiten maar wel reparaties en onderhoud op uitvoeren. Voor de volledigheid vindt u hieronder een lijst van apparaten met de naam van de fabrikant. Zoals gezegd kunt u ook voor onderhoud van deze apparatuur bij ons terecht. Wellicht staat een apparaat waarmee u werkt niet in deze lijst. Neem ook dan contact met ons op. In overleg stellen wij vast wat we voor u kunnen betekenen. Met os zonder serviceovereenkomst bieden wij u altijd onderhoud op maat!

 

Bandalin Ultrasoon reinigingsbad
B. Braun Medical Spuit en infuuspompen
Dr. Fritz Rolf Scopie sets en toebehoren
Eisenhut-vet Operatietafels
Euromex Microscopes Microscopen
Famos sealapparaten
Haico Oy Paardentafels
Hebu Medical Gipszagen
Heine Optotechnik Scopen en toebehoren
Eisenhut-vet  (Indulab) Opnamekooien
J-Tools Operatietafels
Kelders kooien Opnamekooien
Albert Kerbl Scheermachines
LM-Instruments Oy Ultrasoon tandsteenapparaten
Mach Nederland Operatielampen
MAI Animal Health Tandheelkunde units
Medisit Tabourets
Melag Autoclaven, sealapparaten, was units
Midmark Autoclaven, tandheelkunde units, gasanesthesie systemen
Nouvag Micromotoren
Score Tabourets
Soehnle Industrial Solutions Weegschalen

 

 

 

 

 

 

 

Per 1 augustus heeft UD-Vet de veterinaire activiteiten van Brocacef Supplies & Services (Vetin) overgenomen. Voor meer informatie over UD-Vet zie www.ud-vet.nl.

UD-Vet wil u van de beste service voorzien en beschikt over de juiste onderdelen en technische kennis om uw apparatuur te onderhouden en repareren. Onze service desk en landelijk netwerk van 25 opgeleide service technici staan graag voor u klaar. Wilt u verzekerd zijn van de beste service? Vraag dan om de voordelen van een Serviceabonnement. Dan staan wij 24/7 voor u klaar en zijn binnen 4 tot 8 werkuren ter plaatse en kunt u profiteren van gratis vervangende apparatuur zodat u altijd verder kunt werken. Ook profiteert u van 20% of 25% korting op onze tarieven. U kunt onze Servicedesk en team van monteurs bereiken op 030-2414246 en via service@ud-vet.nl.

Voor vragen kunt u ook contact opnemen met een van onze accountmanagers, Stefan Donker via 0655890818 en Stefan@ud-vet.nl, Patrick Messchaert via 0612582344 en Patrick@ud-vet.nl, Rinske Knoop via 0623181834 en Rinske@ud-vet.nl of Remon van Rijn (directeur) via 0651191558 en Remon@ud-vet.nl.

Graag tot ziens!

Het team van UD-Vet