Oesophagostomieset volgens Von Werthern

De Oesophagostomie set volgens Von Werthern voor sondevoeding bij de kat. Er zijn verschillende methoden om dwangvoeding bij de kat uit te voeren. Bij langduriger behandeling is het percutaan in het hals gebied aanbrengen van een ‘permanente’ oesophagussonde een geëigende methode. De methode volgens Von Werthern onderscheidt zich door het goede overzicht op de omringende structuren tijdens het aanbrengen van de sonde en de eenvoud van de te gebuiken materialen.

De oesophagostomie-set volgens Von Werthern bestaat uit een sonde-applicator en disposable steriele polyurethaan oesophagussondes.

Bij het inbrengen van de sonde wordt vooraf de lengte bepaald tot waar de sonde ingebracht dient te worden. Het kunststof gootvormige deel van de applicator kan bij de kat onder narcose in de oesophagus ingebracht worden. De applicator is voorzien van een verdikking die goed palpabel is in het halsgebied. Op deze plaats wordt de oesophagus opgeprepareerd. Door een kleine incisie in de slokdarm kan de sonde ingebracht worden. Tijdens deze kleine chirurgische ingreep houdt men overzicht op de verschillende andere structuren ter plekke in het halsgebied. Met behulp van leukoplast en een hechting kan de sonde gefixeerd worden.

De sonde met drie zijdelingse openingen is vervaardigd van termoplastisch polyurethaan. Dit zorgt voor de nodige flexibiliteit bij lichaamstemperatuur waardoor er sprake is van minimale irritatie en de sonde zonder bezwaar gedurende langere tijd geplaatst kan blijven. Om de juiste inbrenglengte te bepalen heeft de sonde per 10 cm een maatverdeling. Tevens is een röntgencontrast streep aangebracht. Controle van de juiste positie is hiermee mogelijk. De sonde heeft een kathetertip aansluiting waarvan de afsluitcap weer beschikt over een afsluitbare luer aansluiting waarmee de sonde met een gewone luer spuit na te spoelen is.

Oesophagostomie-Set volgens Von Werthern:

Complete set bestaat uit:

  • Oesophagussonde applicator, kunstof/metaal, autoclaveerbaar
  • 10 individueel steriel verpakte disposable sondes:

-       thermoplastisch polyurethaan

-       50 cm x 5 mm

-       3 zijdelingse openingen

-       maatverdeling per 10 cm

-       röntgencontraststreep

-       kathetertip- én luer aansluiting

-       instructie DVD

 

Nalevering oesophagussondes per 10 stuks individueel steriel verpakt.

Wanneer u bent ingelogd, kunt u hier klikken voor de prijzen en om uw bestelling te plaatsen.

Terug naar het productinformatie overzicht

Nu met gratis instructie DVD